Bine ai venit!

Sunt Cristina Iclenzan, psihoterapeut, trainer, coach și autor de cursuri online. Însă mai presus de toate, sunt un Suflet. La fel ca tine, sunt un călător în această lume, pe care am început să o înțeleg odată ce am început călătoria spre descoperirea adevăratului Sine. Am învățat să-mi înțeleg comportamentele, gândurile, convingerile, emoțiile, să-mi accept alegerile și experiențele trecutului și cel mai important, am învățat să-mi trăiesc prezentul conștient și în echilibru, să-mi ascult inima si intuitia pentru a-mi crea viața în felul în care îmi doresc sa arate viitorul.

Sunt aici să te ghidez și pe tine să-ți înțelegi și transformi viața. 

Prin metodele de psihoterapie, te ghidez să-ți înțelegi, să-ți accepți trecutul și să-ți vindeci traumele, adică să înțelegi de ce ai trecut prin anumite experiențe dureroase, ce tipare inconștiente ai dobândit din ele, să accepți felul în care acestea te-au ajutat să supraviețuiești provocarilor, dar și să ierti si sa te eliberezi de greutățile pe care le poarta sufletul tău. 

Prin intermediul coaching-ului, îți ofer sprijinul necesar pentru a-ți clarifica obiectivele, a-ți dezvolta abilitățile și a-ți maximiza potențialul. Împreună, vom construi un parcurs personalizat care să te ghideze către echilibrul și fericirea interioară, fie că vorbim de viață personală, relații, carieră, bani, business sau orice aspect al vietii tale. Te invit să începem această călătorie a transformării personale și să descoperim împreună resursele tale interioare pentru a construi o viață plină de semnificație și împlinire.

În parcursul meu educațional, se numără:

 • Facultatea de Psihologie din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad
 • Formare în Psihoterapia Integrativă din cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă, București
 • Facultatea de Marketing din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
 • Masterul în Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
 • Cursul de Coaching acreditat ANC, București 2020
 • Cursul de Formator acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, Cluj-Napoca 2010

Cursuri de Dezvoltare Personală:

 • Tony Robbins – Date with Destiny – Dezvoltare & Transformare Personala Palm Beach, Florida 2018 
 • Tony Robbins – Life Mastery – Creare Obiceiuri Februarie 2020
 • Tony Robbins – Business Mastery – Business, Martie 2020
 • Tony Robbins – UPW – Dezvoltare Personala, Londra 2019
 • Tony Robbins – Health Mastery – Sanatate, Aprilie 2020
 • Tony Robbins – Relationships – Comunicare si Relatii, 2018
 • Marc Acceta – Journey – Dezvoltare Personala, 2016, 2017, 2018, 2019

Numeroase Cursuri de Comunicare și Vânzări

 • Marc Accetta – Living in Full Color – Comunicare, anual 2016-2020
 • Marc Accetta – Acceleration – Vanzari, București 2019
 • Marc Acceta: Momentum, Bootcamp, A view from the Edge – Comunicare & Vanzari, anual 2016-2020
 • Corporate: DISC Personalities, Color Personalities, PCR, 2006 – 2020
 • Marc Accetta – Train the Trainers – Abilitati de Public Speaking, Barcelona 2018

Spiritualitate & Meditatie

 • Joe Dispenza – Week Long Retreat 2019
 • Numeroase retreat-uri de dezvoltare spirituală, Peru & Europa

Dar mai presus de toată educația formală, consider că ceea ce m-a ajutat cel mai mult este experiența personală de viață și toate lecțiile pe care le-am dobândit din această experiență. Dacă vrei să afli mai multe despre povestea mea, te invit să citești în continuare și să o descoperi! 

Experiențele transformatoare prin care am trecut m-au adus aici, în fața ta. 

În cea mai adâncă prăpastie, mi-am găsit aripile care m-au ajutat să zbor.

De mică, mi-am dorit să fiu independentă, motiv pentru care am început să muncesc foarte devreme. Credeam că așa voi fi fericită și liberă, așa că am muncit. Non-stop. 

 

De când am terminat liceul și am început facultatea, în 2003 și până în 2010 cand mi-am terminat masteratul, am muncit și nu mi-am luat nici măcar un concediu, crezând că așa voi atinge succesul. Și într-adevăr, am reușit să-mi creez o viață care, din exterior, părea perfectă: la doar 23 de ani, mi-am cumpărat primul meu apartament, conduceam o mașină scumpă, aveam un job extrem de bine plătit, îmi permiteam lucruri pe care alții doar le visau, și per total, părea că am o viață de invidiat.

 

Dar în orice altă arie a vieții mele, era dezastru. Relația mea cu familia s-a deteriorat complet, simțeam că părinții mei erau doi străini și distanța emoțională dintre noi creștea pe zi ce trecea. Prieteni nu mai aveam, pentru că nu aveam timp să mențin acele relații de prietenie. Nu aveam niciun fel de viață personală sau socială, singurele persoane cu care interacționam erau colegii de la muncă sau doamnele de la coafor, mani-pedi sau alte locuri în care mergeam să mențin această iluzie a vieții perfecte pe care o aveam. 

 

Știi cine era persoana pe care o mințeam cel mai bine? Fix eu! Eram convinsă că viața mea era perfectă și că asta era ceea ce îmi doream. Asta pentru că n-aveam timp să mă gândesc la nimic altceva decât la jobul meu in vanzari, efectiv mi-am construit un castel de aur pe o fundație de nisip. Și știi cum e, fundația nu se vede, dar dacă ea nu e una solidă, tot ce ai construit pe ea se va dărâma la un moment dat.

 

Și în 2010, momentul a venit. Iubitul meu loc de muncă, singurul lucru care exista în viața mea, castelul pe care mi l-am construit, a dispărut din senin, iar eu am început să cad. Simțeam că nu mai am de ce să mă țin, pentru că efectiv nu știam altceva decât să muncesc. Acela a fost primul meu contact cu depresia. 

 

Dar în căderea mea, s-a întâmplat ceva. La un moment dat, ceva m-a prins, și am simțit din nou că trăiesc. Am găsit un nou lucru de care să mă agăț, așa că foarte rapid, am început o relație, dar din păcate, acea relație s-a dovedit a fi extrem de toxică pentru mine. Am ieșit din acea relație și mai traumatizată decât cum am intrat, dar uitându-mă în spate, nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru ea.

Acea relație a fost plină de episoade toxice, cu violență emoțională, verbală și chiar fizică, iar după fiecare episod credeam din ce în ce mai mult că eu aveam o problemă. Începeam să cred că înnebunesc, așa că am căutat o soluție și am început să merg la psiholog. Acolo, parcă mi s-au deschis ochii. Am început să învăț ce înseamnă un tipar comportamental, care este legătura între felul în care am crescut și felul în care ne comportăm astăzi și am înțeles că eram într-o relație cu un om căruia eu îi permiteam sa ma manipuleze și să mă trateze fără respect sau limite sănătoase. Mi-am dorit din tot sufletul să-l înțeleg, să înțeleg de ce are acele comportamente abuzive și să-l ajut, dar încercând să-l ajut pe el, de fapt m-am ajutat pe mine.

 

Citind foarte multe cărți din dorința de a face acea relație să funcționeze, am descoperit că sunt foarte atrasă și pasionată de creierul și comportamentul uman, de psihologie, de felul în care mintea noastră funcționează. Am început să citesc din ce în ce mai mult, iar pasiunea mea pentru domeniul psihologiei creștea din ce în ce mai mult, așa că am simțit că s-ar putea ca menirea mea să fie în domeniul psihologiei. Nu aveam încredere în mine că voi reuși vreodată, dar ceva în interiorul meu mă tot chema spre acest domeniu.

 

După doar un an și jumătate (care s-a simțit ca 10 ani), acea relație s-a încheiat. A fost foarte dureros dar totodată necesar, pentru că datorită faptului că am vrut să-mi recapăt încrederea în mine pe care o pierdusem pe parcursul acelei relații, eu am început să mă îndrept foarte mult spre partea de psihologie și dezvoltare personală. Între timp, am început o nouă relație, iar pe partea profesională și socială, simțeam tot mai mult dorința sau chiar nevoia de a găsi un grup de oameni cu aceleași interese din zona dezvoltării personale.

 

Și pe principiul ,,Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să și primești’’, la scurt timp după, am găsit un proiect care mi se potrivea din toate punctele de vedere. Era vorba despre un business de network marketing, unde am găsit un grup de oameni extraordinari, orientați spre zona de dezvoltare personală și călătorii, exact cum îmi doream eu. De asemenea, am creat și un business acolo, care mi-a prins foarte bine și pe partea financiară pentru că având experiență și abilități în vânzări, am avut rezultate foarte bune, dar mi-a prins bine și pe partea profesională, deoarece m-am format pe partea de training și coaching. Deși eu aveam deja acreditarea ca trainer, în acel business mi-am făcut experiența practică în acest domeniu deoarece am ajuns să fiu trainer internațional pentru acea companie.

Lucrând foarte mult cu oamenii, am dezvoltat o adevărată obsesie pentru subiectul relații, dar mai ales pentru întrebarea ,,Cum pot face ca relațiile mele să înflorească?’’. Am început să aplic ceea ce învățăm, prima dată pe relațiile de familie, unde am avut rezultate foarte bune. Părinții mei au fost nevoiți să plece în străinătate când eu aveam doar 14 ani, așa că nu am avut un ghidaj și procesul meu de învățare a fost mereu prin propriile mele experiențe, pe care mereu le-am luat ca pe niște lecții, oricât de dureroase ar fi fost. Faptul că ei au plecat a creat un abis, o prăpastie între noi, iar eu mi-am dorit enorm să trec peste acea prăpastie. Odată ce am început să aplic în relația cu ei ceea ce am învățat despre relații, am început să-i înțeleg tot mai mult, iar conexiunea dintre noi a devenit din ce în ce mai profundă și sănătoasă. 

 

Spiritualitatea a venit în momentul în care nu mai reușeam sa-mi răspund la întrebări precum “Care este menirea mea?”, “Ce caut eu aici?” “De ce nu mă împlinește cariera pe care mi-am construit-o până acum?”, “Care este scopul meu?”, “De ce nu mă simt utilă?”, “În ce direcție s-o apuc?”, iar încet-încet, aceste întrebări au devenit în mintea mea afirmații – “N-am niciun rost”, “Nu mai simt nimic.” “Viața mea nu mai are rost.” Toate aceste “afirmații” s-au transformat într-o depresie profundă. Realitatea mea a început să se destrame din nou, în 2019, cand mi-am părăsit jobul ca Reprezentant Medical de la corporația farmaceutică la care mă angajasem în 2011. Colac peste pupăză, și business-ul în network marketing pe care-l făceam ca al doilea job și care a mers foarte bine mai mulți ani, nu-mi mai oferea deloc siguranță, deoarece în realitate tot munceam pentru o companie care nu era a mea. Deciziile de business nu le luam eu, iar în momentul în care compania a început să cadă din cauza Pandemiei, eu, vulnerabilă deja, am ajuns iar să cad, odată cu ea.

 

Am învățat atunci că oricât de mult încerci să îngropi sentimentele și emoțiile prin diferite activități, oameni, relații sau orice alt ,,pansament’’, depresia și anxietatea netratate si traumele nevidecate se reactivează, din ce în ce mai profund, pe perioade de timp tot mai lungi.

 

Dacă în primul meu episod depresiv am simțit că în timp ce cădeam, m-au prins brațele unui bărbat, ei bine în al doilea episod m-au prins brațele lui Dumnezeu. Am înțeles că oricât de mult încerc să mă agăț de alți oameni, de job, de succesul în carieră sau chiar de mintea mea pentru sentimentul de “siguranță” ce-l căutam, acesta poate să dispară într-o clipă, deoarece adevărata siguranță este relația mea cu Dumnezeu și relația cu mine însămi. Singurul care a fost, este și va fi mereu acolo este El, Divinitatea, Universul sau Dumnezeu, spune-i cum vrei tu.

 

Într-un final, am invățat să creez un echilibru, un aliniament între minte, corp și spirit, să înțeleg ca totul este conectat și că toți oamenii și toate experiențele dureroase sau frumoase din trecutul meu au fost necesare pentru ca eu să devin azi persoana de care sunt mândră să fiu și pentru a mă redescoperi, a-mi găsi scopul și rostul în lume. 

 

Astăzi, pot spune că mă bucur de o viață plină de relații fructuoase, plină de sens, relația mea cu mine este cea mai buna relație pe care o am în viața mea, plină iubire și înțelegere și datorită acestui fapt așa sunt toate celelalte relații cu oamenii din viața mea. Mă simt mai conectată ca niciodată cu lumea spirituală, iar pe partea profesională, mi-am găsit locul, menirea și misiunea: să îți ofer sprijinul necesar pentru a-ți înțelege trecutul, a prelua controlul conștient asupra prezentului și a crea viitorul pe care îl dorești. Prin ghidarea ta în procesul de descoperire a sinelui și prin construirea unei conexiuni armonioase între minte, corp și spirit, mă dedic să te ajut să atingi potențialul tău maxim și să construiești o viață plină de semnificație și împlinire.